Passa al contingut principal

EE'22 - Viu la literatura a través de projectes

 





Professora: Montserrat Miracle
Durada: 30 hores
CODI.REC 0300651


Presentació

La societat ha canviat en molt poc temps –  tots en som conscients – però, a més a més, viu en una espiral transformadora que, sembla, no té aturador, sobretot provocada per l’aparició de les actualment encara anomenades “noves tecnologies”. Tots – joves i grans – estem enganxats a les xarxes socials, al mòbil, a l’ordinador, a les tauletes digitals, als jocs digitals, a les noves plataformes…

Per altra banda, aquesta comunitat permanentment hiperconnectada necessita vàlvules d’escapament, ser capaç d’expressar-se i d’entendre els altres. Només ens hem de fixar en la gran quantitat de persones que amb un ordinador o la càmera del mòbil es graven parlant d’algun tema que els interessa; enregistren situacions, llocs… o són capaços de crear, amb més o menys encert, tota mena de representacions artístiques. I és que a la persona li cal aquesta vessant humana més que mai.

En una societat així suposa un gran esforç submergir-te en una lectura literària, sobretot si has nascut en plena efervescència tecnològica, com passa als adolescents. És per això que, si volem que els i les joves coneguin i gaudeixin dels nostres clàssics els l’hem d’acostar al seu llenguatge hem de facilitar que ells o elles puguin connectar-hi a través de la part artística i emocional, a part de la intel·lectual, i expressar-ne la seva visió. És a dir, cal que visquin la literatura

Viu la literatura a través de projectes és un curset que pretén justament això, confeccionar i donar recursos per treballar les obres i els autors i les autores, principalment de la literatura catalana, de manera amena i creativa a partir del muntatge de petits projectes amb l’ús de les TIC i tenint en compte les competències bàsiques de la dimensió literària i també, en bona part, de la lingüística.


Objectius

Donar recursos per ensenyar la literatura de manera amena i creativa i avaluar-la de forma competencial.
Divertir-nos creant continguts creatius i compartint-los.
Veure com podem potenciar els talents dels infants i adolescents.
Conèixer una manera de transmetre l’interès pels autors i les autores i les seves obres literàries.


Continguts

Creació d’un eix cronològic literari
Ruta literària
Muntatge poètic-musical
Creació d’un rap
Esquetx literari
Bit de literatura
Vídeoclip
Booktrailer
METODOLOGIA

Aquest curs consisteix en realitzar tota una sèrie de productes que ens podran servir a l’aula i/o que ens facilitarà poder comprendre els problemes que es pot trobar l’alumnat al dur-los a terme.

En cada tema hi ha diferents tipus de material que ens ajuda a portar l’activitat a l’aula – base d’orientació, rúbriques, plantilles, llistat de recursos… -, per una banda, i, per l’altra, les eines que permeten realitzar-les: una introducció, una guia dels passos que cal seguir per fer l’activitat i l’explicació d’aquesta.

En aquest curs no està previst utilitzar cap webinar.


Requisits

Tenir un ordinador o una tauleta digital
Tenir un correu electrònic
Coneixements d’informàtica suficients que permetin fer un muntatge amb vídeo, en algun cas.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Cursos EE'22

   Cursos EE'22:   Cursos Virtuals Com llegir els esdeveniments socials i econòmics Creació de material didàctic amb aplicacions educatives  ( TIC) Didàctica de la llengua anglesa per a joves i adul ts Drogues: una caixa d'eines per prevenir i reparar L'aprenentatge de la lectura i l'escriptura dels joves i els adults Unitats didàctiques en entorns amb mobilitat de l'alumnat Aprenentatge de llengües: la narrativa com a estratègia per l'elaboració d'activitats transversals Coeducació: eines per una educació emocional i feminista Viu la literatura a través de projectes Cursos amb presencialitat Estabilitat emocional desprès de la COVID Arts escèniques en educació: relació i oportunitats Eines de fabricació digital a l'aula La cocreació com a recurs per potenciar la creativitat i el treball en equip a l'aula Discursos d'odi a l'aula: Context i eines pedagògiques